11“De meeste van ons hebben meer dan één fiets. Een hardtail en een fully, een fully en een racefiets, of misschien alle drie. Of, misschien heb je wel twee fullies. Eén voor hier in Nederland en een dikkere voor het ruigere werk in het buitenland. Misschien dekt die beschrijving niet eens de helft van je ‘verzameling’.

Er is een dikke kans dat wat ik zojuist beschreef nog steeds in de schaduw valt van de collectie van Jeroen van Roekel. Het zijn ongeveer 600 fietsen in de collectie, maar het kan zijn dat er op dit moment weer een paar bij zijn gekomen.

Er zijn genoeg mensen die wat verzamelen en meestal houden ze dat voor zichzelf. Enerzijds omdat de verzameling niet groots is, anderzijds omdat ze niet de behoefte hebben om het überhaupt te delen. Geen van die facetten spelen bij Jeroen een rol; hij is verwoed verzamelaar van klassieke mountainbikes en onderdelen en iedereen mag het weten ook! De verzameling is niet alleen imposant in grootte, maar ook qua inhoud. Noem een obscuur, zeldzaam model op en dikke kans dat hij ervan een versie (of zelfs meerdere) in zijn bezit heeft…

Het exacte aantal lijkt onbekend. Misschien zelfs overdreven? Misschien zelfs onderschat… Het is een feit dat Jeroen een groep hechte vrienden en mede-verzamelaars heeft die als ware henchmen voor hem als klassieker-verzamelbaas Marktplaats en de andere verkoopkanalen in de gaten houden. Hierdoor is de verzameling nog altijd groeiende.”

Uw bezoek meer dan waard: gratis entree

(Bron: Velozine)

Bekijk nu onze collectie op Facebook

1412